Kā cept plānās pankūkas? [receptes]

Admin 17/02/2013 0 24,246 skatījumi
Kā cept plānās pankūkas? [receptes]

Kā cept plānās pankūkas?

Recepte, kā cept plānās pankūkas, ir pavisam vienkārša. Tās iespējams pagatavot arī ar dažāda veida pildījumiem – gan saldiem, gan sāļiem.

Plāno pankūku cepšanai nepieciešamās sastāvdaļas:

  • Milti
  • Olas
  • Piens
  • Ūdens
  • Cukurs
  • Sāls

Lai pagatavotu 8-10 plānās pankūkas, nepieciešami 200g miltu, 3 olas, 125ml ūdens, 250ml piena, 2 ē.k. eļļas, šķipsniņa sāls, cukurs pēc garšas un vajadzības.

Vispirms lielā bļodā samaisa miltus ar pienu. To dara ļoti rūpīgi, lai nepaliktu kunkuļi, tad plānās pankūkas garšos vislabāk. Pēc tam klāt pievieno olas un kārtīgi sakuļ. Masai pievieno šķipsniņu sāls, cukuru pēc garšas (skatoties, cik saldas pankūkas vēlas, ja plānās pankūkas būs ar pildījumu, cukuru nepievieno), eļļu un atkal kārtīgi samaisa.  Pielej klāt ūdeni, samaisa un atstāj uz pāris minūtēm mīklu nostāvēties.

Nevajag baidīties no tā, ka mīkla sanāk ļoti šķidra, jo priekš plāno pankūku cepšanas tai tādai ir jābūt. Kad mīkla nedaudz pastāvējusi, uzkarsē pannu, uz tās lej eļļu vai, vislabāk, izkausē uz pannas sviestu un pankūkas cepj sviestā nevis eļļā, sanāk daudz gardākas. Uz pannas liek 1 kausiņu mīklas, un, turot pannu rokā, mīklu izlej pa visu pannu, tā lai sanāk viena liela pankūka pannas lielumā. Kad pankūkas maliņas jau sāk čokuroties, tad pankūka ar lāpstiņas palīdzību jāapgriež otrādi. Kad arī otra pankūkas puse ir izcepusies, plāno pankūku var noņemt no pannas un sākt cept nākamo.

Šāda veida gatavas plānās pankūkas var ēst ar ievārījumu vai ieziest ar sviestu, kamēr karstas, un baudīt bez ievārījuma.

Kā cept pildītās plānās pankūkas

Ja vēlaties pagatavot pildītas plānās pankūkas ar sāļo pildījumu, mīklai nepievieno cukuru, tā vietā var pievienot vēl vienu šķipsniņu sāls. Kad plānās pankūkas izceptas, pagatavo pildījumu, ietin to pankūkā, un pildītās pankūkas uz pannas apbrūnina neilgu laiku. Viens no pildījuma variantiem ir gaļas pildījums plānajām pankūkām. Tam nepieciešama maltā gaļa, sīpols, burkāns un dilles. Burkānus sarīvē, sīpolus un dilles sīki sakapā. Visu uz pannas apcepj kopā ar malto gaļu, pievienojot sāli un piparus pēc garšas. Kad pildījums gatavs, ņem vienu ēdamkaroti pildījuma, liek pankūkas vidū un aiztin pankūku ciet. Liek uz pannas un apcepj no abām pusēm. Ēd ar krējumu vai bez tā.

Plānās pankūkas recepte

Ja plānās pankūkas izvēlas pildīt ar kādu no saldajiem pildījumiem (vārīts iebiezinātais piens, biezpiens, āboli u.c.), tad plāno pankūku mīklai pievieno tikai vienu šķipsniņu sāls un var pievienot arī cukuru pēc garšas. Lai pagatavotu plānās pankūkas ar biezpienu, pildījumam nepieciešams biezpiens, ola, skābais krējums un cukurs. Biezpienu smalki saberž, samaisa kopā ar olu, krējumu un cukuru pēc garšas. Izteiktākai garšai var pievienot arī nedaudz vaniļas vai sarīvētas citrona miziņas. Tāpat, kā ar gaļas pildījumu, biezpiena masu uzliek uz pankūkas, plāno pankūku aiztin ciet un apcepj uz pannas no abām pusēm. Labu apetīti!

Dažādas citas receptes var smelties portāla sadaļā VIRTUVE

Leave A Response »

*