Kā pagatavot krēmkūku “Fantāzija”

Admin 26/03/2013 0 3,714 skatījumi
Kā pagatavot krēmkūku “Fantāzija”

Tuvojoties pavasarim, piedāvāsim saviem lasītājiem kaut ko gaisīgu, ne pārāk treknu un saldenu – krēmkūku “Fantāzija”. Sekojot soli pa solim arī Tu spēsi pagatavot šo fantastisko kūku un pārsteigsi savus mīļos kādā vēlā vakarā ar garšīgu našķi.

Krēmkūkas “Fantāzija” pagatavošana

Nepieciešamie produkti kūkas pagatavošanaiKrēmkūkas produkti

Biskvīta kārta:

  • Olas – 5 gab.
  • Kviešu milti – 5 ēdamkarotes
  • Cukurs – 5 ēdamkarotes

Krēma kārta:

  • Saldais krējums – 500 -600 grami
  • Cukurs – 400 grami
  • Dzeramais jogurts – 1kg
  • Želatīns – 45-50 grami
  • Svaigas (sasaldētas) ogas

Želejas kārta:

  • Svaigas (sasaldētas) ogas
  • Želatīns – 45-50 grami
  • Cukurs – 300 grami

Biskvīta kārtas pagatavošana

  • Pirms sāk veidot biskvīta kārtu, sāciet sildīt cepeškrāsni (200C temperatūra), lai biskvīta kārta neizžūtu, bet vienmērīgi izceptos.
  • Putojamā traukā 5 olas ar 5 ēdamkarotēm cukura saputo stingrās putās.
  • Iesijā 5 ēdamkarotes kviešu miltus, iecilā tos saputotajā masā un lej uz cepešpannas, kurai ir visas malas augstas, un, kas apklāta ar cepamo papīru.
  • Cep apmēram 10-15 minūtes, liek atdzesēt, atstājot pannā.

Krēma kārtas pagatavošana

  • Kamēr želatīns briest, saputo saldo krējumu ar nelielu daudzumu cukura sākumā, tad pievieno dzeramo jogurtu, ja vēlas, pierīvē arī citrona miziņu, pievieno vaniļas cukuru.
  • Pievieno vismaz ap 400 gramus cukuru. Jāatceras, ka cukura daudzumam jābūt stipri vairāk, kā nepieciešams pēc garšas pirms želatīna pievienošanas, jo želatīns stipri noņem saldumu masai, kad tas sacietē.
  • Šajā kārtā arī var eksperimentēt – var ņemt dažādu garšu jogurtus, pievienot iespējams vēl želejkonfektes vai riekstus, ierīvēt šokolādi, pievienot kakao, vai iegriezt dažādus augļus. Vienīgais nevajadzētu pievienot tādus augļus, kas stipri sasulojas, jo želatīns varētu īsti labi nesaželēt.
  • Šajā konkrētajā kūkā ir iegrieztas saldētas zemenes.
  • Uzbriedušo želatīnu ūdens peldē, ūdeni karsējot, bet neuzvārot, visu laiku maisot, izkausē.
  • Izkausēto želatīnu pievieno krēma masai, iemaisa un uzlej virsū uz izceptās biskvīta kārtas.
  • Liek ledusskapī saželēt (aizņem ap 20-30min)

Želejas kārtas pagatavošana

  • Liek jaunu želatīna daudzumu briedināt 0,5l burciņā.
  • Želejas kārta ir pilnīgi Jūsu fantāzijas varā – var ņemt ķiršu (vai jebkuru citu) kompotu, var sablenderēt svaigas (saldētas) ogas, var izmantot sīrupus.
  • Konkrēti šajā kūkā tiek sablenderētas 500g saldētas zemenes, kam pievienots 500g saldētu ķiršu ogu (ar visiem kauliņiem), pievienots cukurs un ūdens peldē izkausētais želatīns. Šo masu uzlējam virsū jau sacietējušai krēma kārtai.
  • Liekam atkal ledusskapī, lai saželē.
  • Kad kūka saželējusi, to aiz cepamā papīra malām izceļ un novieto uz paplātes vai kūku statīva. Liekās cepamā papīra malas noplēš.

Lai labi garšo gan Tev gan, gan tiem kurus cienāsi!

KRēmkūka

Šīs burvīgās receptes autore: Inga Dobravaļska

Leave A Response »

*