Kā pagatavot zemesriekstu sviestu?

Admin 04/10/2012 0 8,696 skatījumi
Kā pagatavot zemesriekstu sviestu?

Zemesriekstu sviests – šis šķiedrvielām bagātais produkts, kurš satur ļoti daudz svarīgu mikroelementu (vitamīns E, vitamīns B3) un minerālvielu (dzelzi, magniju, kāliju, varu, kalciju) vienmēr ir nopērkams veikalā. Taču kā zinām, diezgan bieži veikalā nopērkamajiem produktiem ir daudz piemaisījumu un piedevu, kas mūs nemaz neapmierina. Tāpēc gatavosim zemesriekstu sviestu mājās, kurš ir daudz veselīgāks. Tas ir tik vienkārši.

Nepieciešamās lietas pagatavošanai:

  • 200 g sālīti, grauzdēti zemesrieksti;
  • 1 – 1,5 ēdamkarotes olīveļļas;
  • 2 ēdamkarotes pūdercukura (ja ir vēlme pēc saldāka, pievienojam vairāk);

Pagatavošana:

  • Pirms zemesriekstu bēršanas blenderī, tos varam mazliet apgrauzdēt, taču tad būs jāpievieno šķipsniņa sāls;
  • Beram riekstus blenderī un smalcinām līdz maziem graudiņiem;
  • Pievienojam olīveļļu un pūdercukuru;
  • Turpinām smalcināšanas procesu līdz veidojas vienveidīga, smērējama masa;
  • Jo ilgāk kulsiet iegūstamo masu, jo tā taps krēmīgāka;
  • Zemesriekstu sviests gatavs! Labu apetīti.

sviests sviests
Pamācība tapusi sadarbībā ar Inesu Constantinoy

Leave A Response »

*