Picas pagatavošana mājas apstākļos. Dažādas receptes

Admin 19/10/2012 1 1,652 skatījumi
Picas pagatavošana mājas apstākļos. Dažādas receptes

Pica – iecienīts ēdiens ne tikai ballītēs vai vakara pasākumos, bet arī ikdienišķs, ko katram mēs varam pagatavot mājas apstākļos. Ir brīvas improvizācijas iespējas, viss pēc savas patikas un vēlēšanās.  Šoreiz pamācībā būs trīs picas, lai ir iespēja izvēlēties un novērtēt to labāko.

1. variants

picas-pagatavosana-1Mīklai vajadzīgās sastāvdaļas:

  • 1 ola;
  • 250 g sviesta vai margarīna;
  • 1 l piena;
  • 2 ēd.k. cukura;
  • sāls;
  • Milti pēc vajadzības;
  • 2 paciņas sausā rauga;

Pagatavošana:

  • Katlā izkausē sviestu vai margarīnu, pievieno pienu, cukuru, sāli.
  • Iesijā mīklā miltus, kas sajaukti ar sauso raugu. ( Uzmanies!! Noteikti izlasi uz rauga paciņas rakstīto informāciju, kā raugs pievienojams mīklai, jo daži sausie raugi sajaucami ar miltiem, bet daži sākumā ir jāatšķaida ar pienu).
  • Mīklu samīca, pārklāj ar tīru dvieli un liek siltā vietā raudzēties. Kad mīkla uzrūgusi, to samīca atpakaļ traukā un gaida , kamēr otro reizi uzrūgs.
  • Kamēr mīkla rūgst, gatavojam picas pildījumu.
  • Sasmalcina sīpolu un apcep uz pannas nelielā eļļas daudzumā.   Kad sīpoli jau nedaudz ir caurspīdīgi, pievieno malto gaļu, garšvielas – sāli, piparus un oregano un apcep.
  • Kad maltā gaļa atdzisusi, tai pievieno smalki sagrieztu papriku, majonēzi un tomātu mērci. Gurķus, tomātus un papriku sagriež plānās šķēlītēs.
  • Mīklu sadala 2 vienādās daļās un izlīdzina uz cepešpannas (var arī gatavot mazās piciņas). Pirmo mīklas kārtu sasmērē ar tomātu mērci , tad liek maltās gaļas masu un uz tā vienā pusē liekam tomātu šķēlītes, pa vidu gurķu šķēlītes, otrā pusē paprikas stienīšus un visam pāri bagātīgi pārkaisām sarīvētu sieru.
  • Kad viss sakārtots – liekam cepeškrāsnī 225 grādu temperatūrā uz 15 – 20 minūtēm.

Lai labi garšo!

2. variants

picas-pagatavosana-2Mīklai vajadzīgās sastāvdaļas:

  • 520gr miltu;
  • 375ml ūdens;
  • 15g sausais raugs;
  • 1tēj.k. sāls;
  • 2 ēd.k. olīveļļas;

Pagatavošana:

  • Ņemam bļodu, ieberam tajā sauso raugu. Lejam lēnām klāt ūdeni, kas ir kādus 30 grādus silts. Maisam, kamēr raugs izšķīdis.
  • Pēc tam pievienojam 2 ēdamkarotes olīveļļas.
  • Citā bļodā ieberam 500 gramus miltu un pieberam 1 tējkaroti sāls. Samaisām un beram klāt bļodā kur ir raugs.
  • Samaisām. Pēc tam uz galda izberam atlikušos 20 gramus miltu un sākam mīcīt mīklu. Ik pa laikam pa šķipsnai pieberam vēl klāt miltus un mīcām 10 minūtes.
  • Tad liekam uzraudzēties apmēram 30 minūtes. Mīkla gatava.
  • Tagad izliekam uz cepamās plāts plānā kārtiņā sagatavoto mīklu. Virspusē saliekam visu ko sirds kāro.
  • Cepam apmēram 200 grādu sakarsē krāsnī 15 minūtes.

Labu apetīti!

 3. variants – Pica Margarita

picas-pagatavosana-3Mīklai vajadzīgās sastāvdaļas:

  • 300 g miltu;
  • 21 g rauga;
  • 1 šķipsniņa cukura;
  • Apmēram 1/8 l remdena ūdens;
  • 1 tējk. sāls;
  • 2 ēd.k. eļļas;

Pildījumam vajadzīgās sastāvdaļas:

  • 1 liels sīpols;
  • 2 kārbas picas tomātu (neto svars pa 400 g );
  • 4 ēd.k. tomātu pastas;
  • 2 tējk. kaltētu oregano;
  • 2 tējk. timiāna;
  • 2 tējk. kaltēta bazilika;
  • 1 ķiploku daiviņa;
  • 2 bumbiņas Mozzarellas siera ( 125 g katra);
  • sāls un pipari;

Pagatavošana:

  • Miltus ieberam bļodā, iespiežam tajos bedrīti un iedrupinām raugu.
  • Samaisām to ar 3 ēd.k. ūdens, cukuru un mazliet miltiem.
  • Pārsedziet un atstājiet siltā vietā uz 15 minūtēm.
  • Sīpolu smalki sakapājam. Sakarsējam eļļu, apcepam tajā sīpolus. Piespied klāt ķiploku. Pievienojam tomātu pastu un tomātus. Pieliekam sāli, piparus un garšaugus.
  • Ļaujam lēni pannā vai katliņā bez vāka 15 minūtes vārīties.
  • Ieraugam pielejiet atlikušo ūdeni un eļļu. Samīcām.
  • Pārsedzam un atstājam vēl uz 20 minūtēm.
  • Cepeškrāsni uzkarsējam līdz 220 grādiem temperatūras. Plāti ietaukojam ar taukvielām.
  • Mīklu var cept vai nu 2 apaļu formu veidā vai 1 taisnstūra pa visu plāti.
  • Uzliekam mīklu uz plātes un pārsmērējam ar tomāta mērci ( sugo).
  • Mozzarella sieru sagriežam gabaliņos un pārkaisām pāri.
  • Cepam cepeškrāsnī 200 C temperatūrā 25 minūtes.

Lai labi garšo!

Pamācība tapusi sadarbībā ar Gitu Mūrnieci-Tauriņu.