Plūmju kūka

Admin 21/08/2013 0 3,401 skatījumi
Plūmju kūka

Vai zināji, ka arī plūmes var “iecept” garšīgā kūkā? Plūmju kūka rotāta ar mellenēm, šīs dienas soli pa solim pamācība. Gatavo un ar rezultātu dalies komentāros.

Sastāvdaļas plūmju kūkai:

  • 250 g kviešu milti;
  • 100g cukura;
  • 180 g sviests;
  • 2 olas;
  • 3 ēdamkarote skāba krējuma;
  • 1 tējkarote vanilīna cukura;
  • Sarīvēta citrona miziņa;
  • Mellenes;
  • Plūmes;

CAM00905

Plūmju kūka – pagatavošanas process

Vispirms ķersimies klāt smilšu mīklai. Lai to pagatavotu rīkojies sekojoši:

  • Izsijātiem miltiem pievieno cukuru, sarīvētu citrona miziņu un vanilīnu.
  • Ar nazi miltos iekapā sviestu, izveido bedrīti un pievieno 1 ēdamkaroti krējuma un 1 olu.
  • Samīca viendabīgu masu.
  • Mīklu ieliek ledusskapī un 30 minūtes tur aukstumā.

Fotor0819224851

  •  Kad mīkla izņemta no ledusskapja, ieklājam to veidnē, kurā paredzēts kūku cept. ( pirms tam veidnē ieliekam cepjamo papīru).
  • Pārgriežam plūmes uz pusēm, izņemam kauliņus un liekam virsū.
  • Virsū plūmēm uzliekam mellenes. (lai kūka būtu sulīgāka: saputo 1 olu ar divām ēdamkarotēm cukura un pārlej masu pāri ogām).
  • Kūku cepj apmēram 30 minūtes 180 grādu temperatūrā!

Fotor0819225932Rezultāts – gardā plūmju kūka Tavā priekšā!CAM00930Lai labi garšo!

Leave A Response »