Rupjmaizes kārtojums, recepte ar brūkleņu ievārījumu un ābolu biezeni

Admin 23/04/2013 0 6,666 skatījumi
Rupjmaizes kārtojums, recepte ar brūkleņu ievārījumu un ābolu biezeni

Rupjmaizes kārtojums – saldais ēdiens no kura mielošanās varētu atteikties tikai reti kurais. Rupjmaizes kārtojuma galvenās sastāvdaļas ierasti ir rupjmaizes, saldais krējums, cukurs, “kāds” ievārījums.

Šoreiz piedāvāsim recepti, kurā rupjmaizes kārtojums papildināts ar grauzdētiem samaltiem riekstiņiem.

Rupjmaizes kārtojums – sastāvdaļasrupjmiazes-kartojums-satavdalas

  • Kaltēta – samalta rupjmaize;
  • Grauzdēti – samalti riekstiņi;
  • Saldais krējums;
  • Cukurs;
  • Ievārījums (tiks izmantots brūkleņu un ābolu);

Rupjmaizes kārtojuma pagatavošana

Saputojam saldo krējumu ar cukuru. Putukrējumu, tikai nedaudz, liekam izvēlētajā trauciņā pašā apakšā, šajā gadījumā stikla traukā. Tālāk kārtojumu veidojam uzberot pāri kaltēto un samalto rupjmaizi. Pēc tam – virsū uzberam grauzdētos un samaltos riekstiņus.

Tā kā šis rupjmaizes kārtojums būs ar divām dažādām variācijām (ar brūkleņu ievārījumu un ābolu biezeni), tad vienā no stikla traukiem kā nākamo kārtu liekam ābolu biezeņa, bet otrā savukārt brūkleņu ievārījuma kārtojumu. Pēc ievārījuma kārtojuma uzlikšanas secība kadā tika veidotas kārtas atkārtojas. Atkal turpinām, tikai šoreiz daudz vairāk uzklājam putukrējuma kārtu.

Kārtojuma secība nemainās, tāpēc turpinām iesākto ar kaltēto rupjmaizes kārtiņas ieklāšanu, riekstiņu uzbēršanu un noslēguma fāzē ar kārtīgu putukrējuma kārtu līdz trauka malām.

Nobeigumā, lai rupjmaizes kārtojums izskatītos elegantāk un vēl “kārdinošāk”, to izrotās pēc sirds patikas. Var uzrīvēt gan melno šokolādi virsū, dāžādas saldās “skaidiņas”, u.c. ko iztēle tik ļauj.

Lūk šādi izskatās rupjmaizes kārtojums ar variācijām izmantojot brūkleņu ievārījumu un ābolu biezeni, kā arī smaltus riekstiņus. Vēl gan ir dažādi citi kārtojuma veidi, kuros izmants vājpiena biezpiens, jogurts un citas sastāvadaļas.

Ja tev patika šī recepte par to kā pagatavot garšīgo rupjmaizes kārtojumu, dalies ar draugiem, paziņām nospiežot IETEIKT, LIKE, TWEET vai G+

Šīs burvīgās receptes “Rupjmaizes kārtojums” autore: Sandra Frīliņa-Eitvide

Leave A Response »

*