Vai zināji, ka arī plūmes var “iecept” garšīgā kūkā? Plūmju kūka rotāta ar mellenēm, šīs dienas soli pa solim pamācība. Gatavo un ar rezultātu dalies komentāros.
Sastāvdaļas plūmju kūkai:
- 250 g kviešu milti;
- 100g cukura;
- 180 g sviests;
- 2 olas;
- 3 ēdamkarote skāba krējuma;
- 1 tējkarote vanilīna cukura;
- Sarīvēta citrona miziņa;
- Mellenes;
- Plūmes;
Plūmju kūka – pagatavošanas process
Vispirms ķersimies klāt smilšu mīklai. Lai to pagatavotu rīkojies sekojoši:
- Izsijātiem miltiem pievieno cukuru, sarīvētu citrona miziņu un vanilīnu.
- Ar nazi miltos iekapā sviestu, izveido bedrīti un pievieno 1 ēdamkaroti krējuma un 1 olu.
- Samīca viendabīgu masu.
- Mīklu ieliek ledusskapī un 30 minūtes tur aukstumā.
- Kad mīkla izņemta no ledusskapja, ieklājam to veidnē, kurā paredzēts kūku cept. ( pirms tam veidnē ieliekam cepjamo papīru).
- Pārgriežam plūmes uz pusēm, izņemam kauliņus un liekam virsū.
- Virsū plūmēm uzliekam mellenes. (lai kūka būtu sulīgāka: saputo 1 olu ar divām ēdamkarotēm cukura un pārlej masu pāri ogām).
- Kūku cepj apmēram 30 minūtes 180 grādu temperatūrā!
Rezultāts – gardā plūmju kūka Tavā priekšā!
Lai labi garšo!