Kūka “Sapnis” – noteikti daudziem uzreiz izraisa atmiņas par bērnību un laiku, kad šo gardumu gatavoja vecāki. Šīs kūkas pagatavošana neprasa nekādus eksotiskos augļus vai citas piedevas, it īpaši rudenī, kad ābolus var salasīt savā dārzā. Sekojiet līdzi foto soļiem kā pagatavot un baudiet šo virtuves šedevru.
Nepieciešamās sastāvdaļas kūkas “Sapnis” pagatavošanai:
- Apmēram 500g āboli
- 3 olas
- Pusglāze cukura
- 200g sviests
- Soda
- 2 glāzes miltu
Ķeramies klāt gatavošanai!
Sagatavojam ābolus, apmēram 500 gramus
Atdalām olu dzeltenumus no baltuma
Dzeltenumus sakuļam ar pusglāzi cukura
Pievienojam 200 gramus mīkstas masas sviestu
Pievienojam pusi tējkarotes sodas
Samīcām mīklu līdz tā vairs nelīp pie rokām
Ceturtdaļu no mīklas ieliekam saldētavā
Pārējo masu ieklājam ietaukotā formā
Mīklai uzberam sagrieztus viršu ābolus
Saputojam olu baltumus ar glāzi cukura
Saputojam to stingŗā masā, kā redzams attēlā
Saputoto masu liekam pāri uzbērtajiem āboliem
Izņemam no saldētavas mīklu un rīvējam to pāri. Liekam cepties sakarsētā (200C) krāsnī apmēŗam 30 minūtes
Lūk galarezultāts, smaŗža vienkārši fantastiska
Šādi kūka izskatās škērsgriezumā.Labu apetīti!
Pamācība tapusi sadarbībā ar Sandru Sandritu F.-E.